Mąka z pszenicy durum

Coraz częściej nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, jak wspaniałe produkty spożywcze oferują nam zwykłe sklepy oraz markety. Niestety, pszenica durum jest niedoceniana w wielu kuchniach. A warto się nią zainteresować. W końcu mąka z takiej pszenicy może nam przynieść wiele korzyści.

Mąka z pszenicy durum

Domowy makaron tylko z  mąką z pszenicy durum

Zamiast więc stawiać na klasyczną mąkę pszenną, zakupmy coś innego. Mąka z pszenicy durum znajduje się już w wielu, zwykłych sklepach i wcale nie kosztuje tak dużo. Jeśli więc już zakupimy taki produkt, zajmijmy się przygotowaniem własnego, domowego makaronu. Wbrew pozorom nie jest to wcale tak trudne zadanie. Taki makaron będzie ciągle al dente, nawet po dłuższym czasie gotowania. To więc idealny produkt dla osób, które starają się dbać o linię.

Zrezygnujmy z klasycznych, białych makaronów

Nie zaspokoją one naszego głodu i mogą przez długi czas zalegać w żołądku. A tego przecież nikt z nas by nie chciał. Semolina z pszenicy durum jest więc niezbędnym produktem podczas przygotowywania domowego makaronu. Każdy z nas może zająć się właśnie takim zadaniem. Dzięki temu będziemy mieć pewność, co tak naprawdę znajduje się w naszym makaronie. Spokojnie dodamy go więc do wielu dań i potraw i podamy je swoim bliskim. A oni na pewno będą zachwyceni wyjątkowym i niepowtarzalnym smakiem takich potraw z makaronem.

Więcej o semolinie tu – forum.gazeta.pl/forum/Makaron_z_semoliny.html